Øster Vedsted – vær opmærksom på datoen for afkobling af naturgas

27. februar 2024

Øster Vedsted – vær opmærksom på datoen for afkobling af naturgas

Vandet giver udfordringer- og det betyder, at I skal ændre datoen for afkobling fra naturgas hos Evida snarest muligt.

Det er som bekendt svært at forudse vejret og naturen. 2023 blev det vådeste år, der nogensinde er målt i Danmark - og det stoppede (desværre) ikke med at regne, da vi kom ind i 2024. Og det kan være svært at planlægge efter.

Vi har specielt haft nogle udfordringer med Dagmar-broen og alt vandet under. Det betyder, at tidsplanen for vores transmissionsledning er skredet en smule.

 

Vi går ind i den afgørende fase

Med de fleste forhindringer overvundet er vi nu mere end bare godt på vej til at kunne levere fjernvarme til de første forbrugere i Øster Vedsted.

Den store transmissionsledning forventes at være klar i slutningen af april, hvor vi fylder vand på systemet. Stikledningerne er lagt ind, og det betyder, at vi forventer at kunne levere fjernvarme til de første af jer midt i maj måned.

 

Du skal aftale datoen for afkobling fra naturgas med din VVS’er

Forsinkelsen betyder, at datoen for afkoblingen fra naturgas skal rykkes til den dato, du aftaler med din VVS’er – det er IKKE den 1. april 2024, som ellers har været retvisende. Vi har været i dialog med Evida om, vi kunne lave en kollektiv ændring af datoen, men de fastholder, at boligejerne selv skal foretage ændringen.

Det er vigtigt at ændre datoen, da Evida er blevet hurtigere til at afkoble husstande, Hvor det tidligere kunne tage op til 18 måneder, så forlyder det, at de nu afkobler nogle boliger kort efter opsigelsesdatoen. Fleksibiliteten er altså forsvundet - og vi ønsker af gode grunde ikke, at der er boliger uden adgang til varme og varmt vand i Øster Vedsted.

Derfor skal du logge på Evida med MitID, og ændre datoen for din afkobling. Har du endnu ikke meldt en dato ind til Evida, er det smart at gøre det snart, da der stadig er penge i afkoblingspuljen, hvilket betyder, at du kan spare ca. 10.000 kr.

Husk, at du også skal tale med din VVS’er om, at tidsplanen for installationen af dit nye anlæg er rykket. Du kan forvente, at det tager ca. 1 dag at få installeret fjernvarme.

//